Inventura pá 19.- ne 21.4. Objednávky přijaté od čtvrtka 18:00 expedujeme až v pondělí 22.4. 🏪Prodejna otevřena pá 9-14  🚚Závozy: Objednávky přijaté od čtvrtka 16:00 budeme zavážet až v průběhu dalšího týdne. 

Jaké vybrat rukavice

gloves-4954957_1280_1

Rukavice teď jsou teď daleko používanější a pomalu se vplížily do naší výbavy stejně jako roušky. Jaké ale vybrat? 

V nabídce e-shopu máme tři druhy rukavic. A každý se hodí trochu na něco jiného. 
A abychom vám to trochu zpřehlednili, tady je malý přehled. Na obchodě pak můžete filtrovat podle velikosti či druhu materiálu.

Latexové rukavice

Latexové rukavice jsou asi historicky nejčastěji používané. Materiál je tenký a zajišťuje vysokou citlivost v prstech a ohebnost. Dobře se navlékají a přiléhají k rukám. Ochrání před kontaminací a chemikáliemi. Latexové rukavice ale nejsou úplně vhodné pro alergiky.  Vyrábí se s pudrem i bez pudru.

Vinylové rukavice

Vinylové rukavice bývají volnější na ruku a úplně nepřiléhají, ale nijak to neomezuje manipulaci s předměty. Jsou vhodné na suché použití, například ve zdravotnictví. Za vlhka můžou klouzat a být náchylnější k protržení. Jsou ale skvělou náhradou za latexové rukavice pro lidi s citlivou či alergickou pokožkou. Vyrábí se s pudrem i bez pudru.

 

Nitrilové rukavice

Nejkvalitnější z rukavic v naší nabídce. Jsou odolné proti chemikáliím i dezinfekčním prostředkům. Krásně se tvarují na ruku a i po delším nošení jsou stále příjemné. Jsou nejodolnější proti propíchnutí či roztrhnutí. Vyrábějí se většinou v černé nebo modré barvě, ale vyjimkou není ani růžová či zelená. 

Je také důležité zvolit správnou velikost, v nabídce máme velikosti S, M, L a XL.